Nieuws • TeleQ

Vanaf april 2024 hebben wij met het programma TeleQ aan ons telefoonsysteem toegevoegd


In het nieuwe keuzemenu dat u krijgt te horen wanneer u ons belt, bieden wij meer opties en bieden we hiermee de mogelijkheid om niet meer te hoeven wachten in de wachtrij aan de telefoon.


In plaats van aan de telefoon te blijven wachten totdat u aan de beurt bent, kunt u er nu ook voor kiezen door ons te worden teruggebeld. Uiteraard heeft u ook altijd nog de keus om wel te blijven wachten, maar de wachttijd is hetzelfde als de terugbeltijd.


Als u kiest voor terugbellen verliest u dus niet uw positie in de rij.


Ook tijdens pauzes en op momenten dat wij de telefoon niet direct kunnen beantwoorden zullen wij u niet onnodig laten wachten. U krijgt dan automatisch een tijdstip waarop u wordt teruggebeld.


Er zijn een aantal zaken die u wel kunt regelen tijdens pauzes en als wij gesloten zijn. Zo kunt u een herhaalrecept altijd aanvragen.

Op deze manier zorgen wij ervoor dat we beter bereikbaar zijn en effectiever omgaan met uw en onze tijd.


Luistert u daarom de eerste keer dat u belt goed naar de keuzes in het menu.


Wanneer u een account heeft aangemaakt in het patiëntenportaal, kunt u ook via het portaal een afspraak inplannen of uw herhaalrecepten aanvragen. Meer informatie hierover vindt u op de website.


 • De website is vernieuwd. Mocht u iets missen, dan horen we dat graag.


 • Vakantie / nascholing

 De waarneemgroep neemt waar. Het waarneemschema vindt u op de pagina vakanties.


 • Bezetting doktersassistentie

Het is de afgelopen jaren lastig gebleken een 2e vaste doktersassistente te vinden. Wij vinden het niet wenselijk om steeds een andere assistente te hebben. Er is ook een tekort aan doktersassistentes. Wij hebben daarom besloten verder te gaan met een kleinere bezetting. Esther Steenbergen zal alle dagen van de week in de ochtend aanwezig zijn. Zij is telefonisch bereikbaar van 8-11u. Natuurlijk zijn we de hele dag bereikbaar voor spoed. We zijn druk bezig de praktijk ook goed online bereikbaar te maken. U kunt al online afspraken maken, recepten herhalen, uw dossier inkijken en een e-consult sturen. In de toekomst komt er ook de mogelijkheid om tijdens het bellen naar de praktijk ervoor te kiezen om teruggebeld worden op een later moment. • Workshops vitaliteit

Een goede gezondheid begint bij gezond leven.

U kunt zich opgeven voor een workshop bij de assistente. Maandelijks workshop yoga:  Introductie critical alignment door Lineke Verrips. Critical alignment is een yogavorm, waarbij de aandacht zich richt op herstel van lichaamshouding die verstoord is geraakt door spanning, stress en blessures. Er zal bewogen worden op een matje op de grond. Het is daarom fijn om gemakkelijke (sport)kleding te dragen. Ervaart u klachten door spanning en stijfheid of rugklachten dan kunt u overwegen mee te doen met deze workshop en zich aanmelden bij de assistente.Dinsdag 5 maart 2024 15-17 u komt hier een vervolg op. Stress bleek een grote rol te spelen bij gezondheidsbeleving. Daar gaan we dieper op in. Stress door ziek zijn en ziek worden van stress. Krista Hoogink, leefstijlcoach van Kriskracht zal deze workshop begeleiden. U kunt zich aanmelden bij de assistente.


Dinsdag 19 maart 2024 15-17 u Dietiste Angela Kranendonk van Dietetiek De Winter komt een workshop geven over: voeding, bewustwording, mindfull eten.Meer lucht door mondharmonicatherapie vanaf april 2024.       

Deze cursus vindt plaats in Gezondheidscentrum Therapeuticum Haarlem: Van Dam Huis, Prinsen Bolwerk 3 B

 De cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten; het is de bedoeling dat u ze vrijwel alle 10 bijwoont.

U krijgt uw eigen mondharmonica.

 

Doel is het verbeteren van uw longfunctie. De cursus is gericht op patienten met COPD,

astma en hyperventilatie.

Het start in april op woensdagen van 15-16.15 u.

 

3/4, 10/4, 24/4, 8/5, 22/5, 29/5, 12/6, 19/6, 3/7 en 10/7

Vrijdag 12 april 2024 15-17 u Bewegen met garmin sporthorloge. We hebben 6 horloges beschikbaar. Deze zullen we individueel installeren. Daarna gaan we 30-60 minuten wandelen met de huisarts en Krista, de leefstijlcoach. U kunt het horloge een periode lenen. Vervolgens gaan we de gegevens evalueren om meer zicht te krijgen op hoe en wanneer u beweegt.


16 april 2024 16.00-18.00 u WORKSHOP SLAAP

Workshop 'Gezonder leren slapen' door GGZ instelling slaapmakend.


We slapen ongeveer eenderde van ons leven, bij elkaar opgeteld ongeveer 25 jaar. Gek genoeg weten we toch vrij weinig over slaap. Waarom heb je slaap nodig? Wat gebeurt er als je slaapt? Ondergrondse bunkers, tweecellige diertjes, ECG’s en nonnen hebben de afgelopen decennia geholpen om slaapwetenschappers betere antwoorden te geven op deze vragen. En om miljoenen mensen beter te laten slapen, werken en leven.

De workshop ‘Gezonder leren slapen' behandelt in twee uur veel voorkomende misverstanden over slaap en biedt concrete handvatten om de slaap zo effectief mogelijk in te zetten in het kader een goede gezondheid.


2 daagse workshop: SLAAP 14 en 28 mei 2024

10-13 u door GGZ instelling slaapmakend

Wanneer u niet verschijnt op deze workshop of de dag zelf afzegt, brengen we 10 euro in rekening.


'Slaap je Sterk' training

Heb je ooit slapeloosheid ervaren? Lig je soms 's nachts wakker, starend naar het plafond, worstelend om in slaap te vallen? Of wellicht herken je deze slaapproblemen niet, maar ben je toch geïnteresseerd in het optimaliseren van je slaap?

Slaapmakend biedt een boeiende tweedelige training aan voor iedereen die milde slaapproblemen wil aanpakken of simpelweg meer wil begrijpen over de kunst van het slapen. Tijdens deze training ontdek je de feiten en fabels rondom slaap. Je gaat actief aan de slag met het optimaliseren van je slaap en het verminderen van stress. We behandelen onderwerpen zoals leefstijl, slaapgewoonten, slaapgedachten, zelfinzicht en ontspanning. Door deze factoren te verbeteren, verbetert ook je slaap.

De inzichten en vaardigheden die je opdoet, kun je direct toepassen in je dagelijks leven. Onze kleine groepen van maximaal acht deelnemers zorgen voor persoonlijke aandacht en ruimte. Je gaat niet alleen met kennis naar huis, maar ook met praktische tools om je slaap te verbeteren.

Word weer uitgerust wakker en schrijf je nu in voor onze slaaptraining!


In de toekomst willen we dieper ingaan op de invloed van ademhaling met Remco van Rijn, fysiotherapeut. Er komt een workshop mondhormonica spelen en ademhalen bij COPD en hyperventilatie; en we willen aandacht besteden aan ouder worden. • Griep- en pneumokken vaccinatie

De vaccinatierondes zijn inmiddels voorbij.


 • De praktijk is voorlopig gesloten voor nieuwe inschrijvingen


 • Vaste huisarts op dinsdag en vrijdag: Lennart Tonneijck.


 • Co-assistent 3-4x/jaar zal een co-assistente op de praktijk aanwezig zijn gedurende 6 weken. Een co-assistent de studie geneeskunde afgerond en doet zo praktijkervaring op.


 • POH-S/DIABETES ZORG: mei 2020: Er is enige wisseling geweest in wie en op welke dagen deze zorg wordt geleverd. De zorg gaat weer terug naar de huisarts. U kunt daarvoor een afspraak maken op het reguliere spreekuur.


Om er achter te komen of het nodig is een afspraak te maken bij de huisarts kunt u eerst kijken op: 'Moet Ik Naar De Dokter?'  U kunt dan zelf nagaan of een afspraak wel nodig is.


 • De huisartsengroep die waarneemt bij afwezigheid bestaat uit Gerrit Boersma (DEO NEO), Bob van Kuik (opvolger Dr Jonkhoff) en Lisa Dijckmeester en Joost van der Hart (Hart van Haarlem).


 • Per 25 mei 2018 is de wet AVG van toepassing. Dit betreft een nieuwe privacywetgeving in de hele Europese Unie (EU). Deze vervangt de wet bescherming persoonsgegevens. Praktisch gevolg is dat ons mailadres huisartsvandenberg@kpnmail.nl niet meer te gebruiken is voor communicatie met patiënten. In plaats daarvan kunt u een account aanmaken in het patiëntenportaal en gebruik maken van de berichtenserviceSpoedlijn

023-5276868

kies dan -1-


BIG 3904683901